Informatieavond start Leimuiden-West

Op donderdag 1 november 2018 is tijdens een informatieavond de planning voor het project Leimuiden-West gepresenteerd. Begin 2019 starten de eerste werkzaamheden t.b.v. het aanleggen van de velden en de woningbouw. Naar verwachting kan in september/oktober 2019 gestart worden met de bouw van de woningen.

Onherroepelijk bestemmingsplan Leimuiden-West

Het bestemmingsplan Leimuiden-West is na vaststelling nu in april 2018 ook onherroepelijk. De plannen voor het toekomstbestendig maken van de sportcomplexen en de plannen voor de woningbouw kunnen nu verder uitgewerkt worden.  

Lees verder!

Bestemmingsplan Bedrijventerrein Hoogewaard vastgesteld

Op 15 maart 2018 heeft de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn het bestemmingsplan voor Bedrijventerrein Hoogewaard vastgesteld. De plannen voor de verkoop van bedrijfskavels binnen het bedrijventerrein kunnen nu verder worden uitgewerkt.

Bestemmingsplan Leimuiden-West vastgesteld

Op 5 februari 2018 heeft de gemeenteraad van Kaag en Braassem het bestemmingsplan voor Leimuiden-West vastgesteld. De gezamenlijke plannen van de gemeente Kaag en Braassem, Vibu Projectontwikkeling, Kickers ’69 en tennisvereniging Leimuiden kunnen nu verder worden uitgewerkt.

Ontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein Hoogewaard

Burgemeester en wethouders van de gemeente Alphen a/d Rijn hebben besloten het ontwerp bestemmingsplan Bedrijventerrein Hoogewaard ter inzage te leggen. Het ontwerp bestemmingsplan ligt met ingang van 2 november 2017 voor 6 weken ter inzage, tot en met 13 december 2017. Het ontwerpbestemmingsplan is op ruimtelijkeplannen.nl te bekijken.

Officiële opening nieuwe “Onder Dak”

Op vrijdag 27 oktober is het nieuwe “Onder Dak” feestelijk geopend. Het herbouwde pand aan de Dorpsstraat 55 doet dienst als kerkelijk centrum van de Brugkerk in Koudekerk a/d Rijn. Het voormalige kerkelijk centrum, de Oude School, maakt plaats voor 7 appartementen als onderdeel van het project Tussen de Kerken.

Woningbouw locatie Zuidwijk dichterbij

Met de aangekondigde verhuizing van stomerij Medo Clean is woningbouw op de locatie Zuidwijk in Koudekerk a/d Rijn een stap dichterbij. Op de voormalige bedrijfslocatie van Zuidwijk Carrosserieën wordt, als onderdeel van het project Tussen de Kerken, samen met woningbouwcorporatie Habeko gezorgd voor 16 sociale huurwoningen.

Ontwerpbestemmingsplan Leimuiden-West

Het college van burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem heeft ingestemd met het in procedure brengen van het ontwerpbestemmingsplan Leimuiden-West. Vanaf 1 juni 2017 ligt het plan en de daarbij behorende stukken gedurende 6 weken ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis. Het ontwerpbestemmingsplan is op ruimtelijkeplannen.nl te bekijken.

Start bouw Dorpsstraat 55 – Tussen de Kerken

Rond de jaarwisseling start de sloop en herbouw van Dorpsstraat 55. R.A. van Leeuwen Bouwbedrijf B.V. zal de bouw voor haar rekening nemen. Het pand kan vanaf 1 juli 2017 als kerkelijk centrum in gebruik genomen worden. Onder Dak komt dan vrij ten behoeve van de verdere ontwikkeling Tussen de Kerken.

Brugdek Maximabrug geplaatst nabij Hoogewaard

In juli 2016 is het uit twee delen bestaande brugdek van de Maximabrug geplaatst. De definitieve oplevering van de brug vindt plaats in december 2016. Bedrijventerrein Hoogewaard, en dus ook het terrein van Vibu Projectontwikkeling, wordt dankzij de nieuwe brug zeer goed ontsloten via de N11 (5 minuten) en de A4 (10 minuten).